Eski Valimiz Güner'den şehitlerimizin ailelerine büyük ilgi

Eski Valimiz Güner

5 Eylül 2012 Afyonkarahisar'da patlamada şehit olan askerlerimizden Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döğer ve Er Emrah Sandalcı, Afyonda yapılan törende bir kez daha anıldı. Törende eski Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, şehitlerimizin aileleriyle birebir i

ANIT İNŞA EDİLECEK

25 askerin şehit olduğu mühimmat deposunun başka bir yere taşınması gündemde. Yer tespitinin yapıldığı, ihale sürecinin devam ettiği belirtilen cephanelikte, şehit askerler için bir de anıt yapılacak. Patlamanın ikinci yıl dönümünde kışla yanına çadır kuruldu. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, patlamada şehit olan ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen şehit aileleri için kışla yakınında kurulan taziye çadırını ziyaret ederek başsağlığı diledi. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından bir açıklama yapan Vali Güner, olayın çok acı verici olduğunu kaydederek, “Kentimizde ilk defa meydana gelmiş çok üzücü bir olay. Afyonkarahisar güzelliklerle, iyiliklerle, milli ve manevi değerlerle tanınan ve bu değerlerle var olan bir il. İnşallah biz bütün şehitlerimize sahip çıktığımız gibi burada şehit olan kardeşlerimizin ailelerine de adreslerimizi, telefonlarımızı verdik. Sadece burada değil, yaşadıkları yerlerde de gereken ilgi ve alakayı gösterip yardımcı olacağız.” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİN ANISINI YAŞATACAĞIZ”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şehit ailelerin talepleri doğrultusunda 25 şehit için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid okutulduğunu söyledi. Şehit ailelerin, patlamanın meydana geldiği yeri ziyaret ettiğini hatırlatan Çoban, “Böyle bir şeyin olması üzücü, acılı olayın tarifi imkânsız, ailelerimizin durumunu da görüyorsunuz, gerçekten çok üzücü, Allah kendilerine sabır versin. Bizler de belediye olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Şehit ailelerimizin bir talebi var, burada bir şehitlik, anıt yapılması yönünde. Bu konuyla ilgili biz bir yıldan bu yana Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı`yla yazışıyoruz. Askeri kanadımız Kara Kuvvetleri Komutanlığımız zaten bu işe sıcak bakıyor. Şu anda yer tespiti ve arazinin tespiti yapıldı, cephaneliğimiz buradan taşınacak. Tabii yeni taşınacağı yerin ihalesi ve projesi ile ilgili işlemler var. Bunlar bittiği zaman yani hem ihale hem proje hem de inşaat bittiği zaman bu birlik buradan taşınacak. Taşındığı zaman da inşallah biz burada şehitlerimizin anısını yaşatacak, çünkü burada gerçekten onların parçaları var, yüreklerinden parçaları var. En güzel bir şekilde projesini yapıp burada anıtı, şehitliği yapacağız.” diye konuştu.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet